دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

رئیس جمهور گرجستان قانون «عوامل بیگانه» را وتو کرد

«سالومه زورابیشویلی» رئیس جمهوری گرجستان روز شنبه قانون جنجالی «عوامل بیگانه» را که به رغم اعتراض‌های گسترده به تصویب رسیده بود، وتو کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۲۴۱۳۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ زورابیشویلی پیش از وتوی این قانون در سخنانی تلویزیونی اظهار کرد: امروز قانونی را که در اساس، روسی است و با قانون اساسی تضاد دارد، وتو می‌کنم.

«ایراکلی کوباخیدزه» نخست وزیر گرجستان در واکنش به این اقدام رئیس جمهوری گفت که نمایندگان حزب حاکم «رویای گرجی» در پارلمان آمادگی دارند، پیشنهاد‌هایی را که سند وتوی این قانون مطرح می‌کند، بررسی کنند.

اما زورابیشویلی که اختلافات زیادی با حزب حاکم دارد، احتمال مذاکرات با رویای گرجی را که به تعبیر وی گفتگو‌هایی «گمراه‌کننده، تصنعی و اشتباه» خواهد بود، رد کرد.

با این حال، حزب حاکم رویای گرجی آرای کافی برای لغو وتوی رئیس جمهوری را دارد.

در هفته‌های گذشته معترضان، اعتراضات گسترده‌ای را علیه این طرح سازماندهی کردند که به درگیری‌هایی میان آنها و ماموران امنیتی منجر شد.

بر اساس این قانون، سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌هایی که بیش از ۲۰ درصد بودجه خود را از خارج از کشور دریافت می‌کنند، عامل یا عنصر بیگانه شناخته می‌شوند.

مخالفان می‌گویند که این قانون تلاش گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند.

اتحادیه اروپا نیز از گرجستان خواسته بود تا این قانون را که مانع تحقق خواسته این کشور برای ملحق شدن به این اتحادیه می‌شود، لغو کند.

کارین ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید نیز گفته بود که آمریکا نسبت به تصویب این قانون در پارلمان گرجستان «عمیقا نگران» شده است و از رئیس جمهوری این کشور می‌خواهد که آن را وتو کند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر